Værkstedet

Trine Steen fortæller

"For mig er det vigtigt at mærke, at smykket er taget på. Derfor arbejder jeg med det rustikke udtryk - lader smykkerne få en vis tyngde.

Når smykket så bæres er det ikke nogen tilfældighed, men derimod et bevidst valg"Håndlavet smykker

Smykkerne som Trine Steen udvikler er alle håndlavet og derfor er der ikke to smykker der er fuldstændig ens. Smykkerne bliver stemplet med lødigheds stempel og registrering i henhold til ædelmetalskontrollens bestemmelser.Materialerne

Materialevalget er primært sølv, men også guld og titanium anvendes til smykke fremstilling. Derudover indgår et bredt sortiment af sten og perler i mange forskellige farver og nuancer. Fx rådiamant, zirkon, periodot, røgkvartz, akvamarin, topas, rosakvartz, carneol, turmalin, rubin, smaragd og ferskvandsperler.Ferskvandsperler

Undgå at få sæbe, parfume, hårlak og creme på dine perler, da det kan udtørre dem og give dem skjolder og pletter. 

Bestillings arbejde

Nogle opgaver laves som bestillings opgaver. Eksempelvis vielsesringe der designes i tæt dialog med bruden/gommen.
Individuel prægning

Smykker kan præges individuelt. Fx med perle farve, stentyper og valg af metal (sølv, guld osv.) Eller kundens egne materiale bidrag kan indgå i designet. Fx kan en vildsvine -"stødtand" anvendes som en del af en nøglering, der udover tanden blever designet med sølv, sten og perler.

 

 
Fakta om forskellige perletyper


Kulturperler

Dyrkes i muslinger efter et menneskelige indgreb. En perlemorskugle indopereres i muslingen, som derefter lever i net eller på liner i havet 18 mdr. Her er de hele tiden under observation og passes og plejes møjsommeligt. I de 18 mdr. danner muslingen ny perlemor på perlemorskuglen eller kernen. Kulturperlens pris afhænger af størrelse, form, farve, glans og overfladens jævnhed.


Ferskvandsperler

Dyrkes ikke på helt samme måde

for her indsættes små stykker væv fra en anden musling som så 'generer' muslingen så meget at disse vævstykker, i forsvar, indkapsles af perlemor. Hver ferskvandsmusling kan danne mange perler ad gangen,

men kan  i modsætning til saltvandsøsters, kun opereres én gang, hvilket det store antal og den lave markedspris bekræfter.


Store perler

Kan man dyrke i muslingen Pinctada Maxima. Perler fra denne østers kaldes også for "South Sea Perler". De største koncentrationer af "South Sea" farme findes ud for Australiens kyst og I enkelte dele af Indonesien.


Store grå og sorter perler

Dyrkes ved Atollerne i Fransk Polynesien(Tahiti) og ved kysterne på Fiji.

Her bruges muslingen Pinctada Margaritifera (Black lip). Disse perler kaldes "Fiji" og "Tahiti perler" og er verdens mest eksklusive kulturperler.


Mabe Perler

Ved at indsætte forskelligt formede kerner på indersiden af visse saltvandsmuslinger får man muslingen til at dække kernen med perlemor, og der dannes "Mabe Perler". Teknikken er ikke identisk med de andre

kulturperler da muslingen ikke kan opereres igen.


Rund eller Barok

Er salt- eller ferskvands kulturperler ikke helt runde og regelmæssige benævnes de 'let barokke' eller, hvis uregelmæssighederne er meget markante 'barokke'. Ferskvandskulturperler findes også runde, men fremkommer ofte i mange størrelser og former. I Danmark er hvide

saltvandskulturperler i nuancerne creme til let rosa de mest eftertragtede, men også grålige til sorte perler er charmerende alene eller ved siden af de hvidlige. Ferskvands kulturperlerne farves ofte, så de passer til dagens mode.


Naturperler

Skabes i muslinger uden menneskelig medvirken - de handles sjældent i Danmark i dag, da de simpelthen er for dyre. Deres pris hænger især sammen med at under 1 promille af verdens perler er naturperler.